Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пълнено пилешко филе със сос

Пълнено пилешко филе със сос

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Пълнено пилешко филе със сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Това е хапване, на което всички у дома се наслаждават - пълнено пилешко филе със сос"

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 2 бр. /500 г/
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • шунка - 2 бр. слайс
  • кашкавал - 2 бр. слайс
  • краве масло - 1 с.л.
  • пресен лук - 1 стрък
  • гъби - 6 бр. пресни
  • за соса
  • краве масло - 50 г
  • прясно мляко 500 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • кашкавал - 50 г за поръсване
  • магданоз - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилешките гърди, разрежете ги по средата хоризонтално с помощта на нож. Посолете и поръсете със сол и черен пипер от двете страни.

В тиган разтопете маслото и прибавете нарязаните на ситно пресен лук и гъби, запържете, докато останат на мазнина, и оставете да се поохлади сместа.

Върху всяко разтворено пилешко филе поставете по едно парче кашкавал и шунка едно върху друго. С лъжица поставете от запържената смес върху тях в редица по средата им.

Затворете пилешките гърди и ги защипете с дървени клечки за зъби, поставете ги в тава с размери 20х20.

За соса разтопете маслото и добавете брашното, запържете до еднородна смес за кратко. На тънка струя към тях налейте прясното мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Посолете и поръсете с черен пипер, разбъркайте и залейте пълненото пилешко филе със соса, отгоре поръсете с настъргания кашкавал и ситно нарязания магданоз.

Поставете тавата с пълненото пилешко филе със сос в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за около 50 минути.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: