Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Султан кебап с пилешки котлети

Султан кебап с пилешки котлети

Султан кебап с пилешки котлети
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Опитайте и вие несравнимия вкус на този султан кебап"

Необходими продукти

  • одрински кори - 4 бр.
  • пилешки котлети - 300 г
  • пилешки гърди - 200 г
  • грах - 200 г
  • лук - 1 глава
  • патладжани - 1 бр.
  • краве масло - 2 с.л.
  • мащерка
  • червен пипер
  • доматен концентрат - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • За бешамеловия сос
  • краве масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 и1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 с.л.
  • сол - на вкус
  • За поръсване
  • магданоз
  • сирене чедър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на парчета и го запържете в дълбок тиган с масло за кратко.

Добавете нарязаното на кубчета пилешко, нарязания лук и граха - овкусете с подправките.

Добавете доматения концентрат и разбъркайте.

Върнете патладжана към останалите продукти и го махнете от огъня.

Загрейте маслото в метален съд на котлона и добавете брашното при непрекъснато бъркане с дървена лъжица.

Сипете прясното мляко на тънка струя, докато се получи гладък сос. Овкусете го със сол на вкус.

Разрежете корите през средата и вземете едно парче от тях.

Сложете го в дълбока чаша и го напълнете с плънката. Затворете го с краищата и оформете топка.

Направете това и с останалите продукти - наредете всички топки в голяма леко намазнена тава и ги намажете с бешамелов сос.

Печете този султан кебап до готовност.

Малко преди да го извадите го поръсете с чедър, а при поднасяне с магданоз.

Султан кебапът с пилешки котлети е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: