Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на парчета и го запържете в дълбок тиган с масло за кратко.
Добавете нарязаното на кубчета пилешко, нарязания лук и граха - овкусете с подправките.
Добавете доматения концентрат и разбъркайте.
Върнете патладжана към останалите продукти и го махнете от огъня.
Загрейте маслото в метален съд на котлона и добавете брашното при непрекъснато бъркане с дървена лъжица.
Сипете прясното мляко на тънка струя, докато се получи гладък сос. Овкусете го със сол на вкус.
Разрежете корите през средата и вземете едно парче от тях.
Сложете го в дълбока чаша и го напълнете с плънката. Затворете го с краищата и оформете топка.
Направете това и с останалите продукти - наредете всички топки в голяма леко намазнена тава и ги намажете с бешамелов сос.
Печете този султан кебап до готовност.
Малко преди да го извадите го поръсете с чедър, а при поднасяне с магданоз.
Султан кебапът с пилешки котлети е много вкусен.