Ezine.bg»Рецепти»Паста»Спагети с наденица и гъби

Спагети с наденица и гъби

TanitaTanita
Новак
11
Спагети с наденица и гъби1 / 2
16/11/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спагети - 380 гр
  • наденица - 200гр
  • домати - 3 зрели, средни
  • гъби - 250 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 2 стръка
  • червен пипер - лют, на вкус
  • пармезан - 3 с.л. настърган
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бланширайте доматите за няколко минути, така че да може да се отдели люспата им, а след това отстранете семената им и ги пасирайте. Почистете и измийте гъбите, нарежете ги на тънки филийки.

Обелените лук и чесън се нарязват на ситно и се запържват заедно с гъбите, поръсва се със ситно нарязан магданоз. После добавете по желание нарязания колбас, разбъркайте и оставете за 5 минути.

Добавете доматите с нарязан лют червен пипер и оставете да се вари за около 15 минути на умерена топлина. Сварете спагетите и отстранете водата. Прехвърлете ги в дълбока купа, разбъркайте заедно с приготвеният сос поръсете с нарязан магданоз. Завършете с настърган пармезан.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: