Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадови торти»Тиквен сладкиш с шоколадова глазура

Тиквен сладкиш с шоколадова глазура

Тиквен сладкиш с шоколадова глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
125 мин.
Порции
12
"Насладете се на тиквения сладкиш с шоколадова глазура - едно парче няма да ви стигне"

Необходими продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • тиква - 450 г
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 300 г
  • бадеми - 100 г
  • какао - 2 с.л. за печене
  • ванилия - 2 бр.
  • портокали - 1 бр. кората
  • лимони - 1 бр. кората
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 малка щипка
  • глазура
  • краве масло - 10 г
  • кокосови стърготини
  • шоколад - 2 бр.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на този великолепен тиквен сладкиш, най-напред трябва да настържете тиквата и да я ароматизиране с ванилията. Добавете и корите от цитрусите при нея.

Почистете и смелете бадемите в блендер, прибавете содата и отново разбъркайте за секунди.

Разбийте яйцата с миксер заедно със сол и захар до пухкава консистенция. Щом са готови, сипете тиквената смес при тях заедно с олиото. Разбийте отново.

Малко по малко добавете брашното, бакпулвера, корите от цитруси, бадемите и какаото.

Печете сместа за ароматния сладкиш за 40 мин. във фурна с вентилатор. Хубаво е тавата, в която го печете, да бъде намазнена и набрашнена. Печете до суха клечка.

Щом е готова сместа, оставете да изстине и през това време разтопете на водна баня маслото и шоколада. Залейте сладкиша.

Поръсете шоколадовия сладкиш с кокосови стърготини.

Тиквеният сладкиш с шоколадова глазура е невероятно вкусен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: