Начин на приготвяне
Настържете ябълките на едро ренде. Смесете ги със захарта и прибавете няколко супени лъжици вода. Сварете ги, докато омекнат. Добавете канелата, разбъркайте и оставете сместа настрани.
В правоъгълна форма наредете пласт бишкоти, пласт ябълкова смес и редувайте така, докато продуктите свършат. Накрая трябва да е пласт от ябълковата смес. Сложете сладкиша в хладилника за 2-3 часа да се стегне.
Разбийте сметаната със захарта и залейте сладкиша. Загладете повърхността и отново сложете в хладилника.
Пригответе крокана, като карамелизирате захарта в намаслен съд до златисто. След това свалете от котлона и оставете да се охлади. Начукайте карамела, за да получите парчета с различни форми и с тях посипете сладкиша.
Сложете го в хладилника, докато стане време за сервиране.