Начин на приготвяне
За тази торта Медовик маслото се оставя на стайна температура и след като омекне достатъчно, се разбива с помощта на миксер до пухкав крем.
Постепенно - лъжица по лъжица, към него се добавя свареното кондензирано мляко, докато се усвои напълно. Към сместа се добавя отново лъжица по лъжица от предварително разтопения на водна баня и поохладен шоколад.
В друга купа се разбива с миксер течната сметана с кафявата захар. С помощта на шпатула се прибавя към маслената смес и се разбърква.
В чиния за торта се слага готов блат, като се намазва с част от крема. Отгоре се нарежда следващ блат, отново крем и така до изчерпването на блатовете за медената торта.
Цялата шоколадова торта се намазва хубаво с крем отгоре и отстрани и се поръсва със смлените орехи.
Украсява се с бонбони по избор и се прибира шоколадовата торта Медовик, покрита в хладилник за 48 часа.
Да ви е сладко!