Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата със захарта и щипка сол. След това на средна температура разтопяваме маслото с меда и добавяме содата.
При непрекъснато бъркане прибавяме медената смес към разбитите яйца.
Накрая малко по малко прибавяме брашното и замесваме тесто.
Готовото тесто разточваме на кръгли блатове с дебелина около 2 см.
Печем блатовете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10-15 минути.
За крема карамелизираме захарта в дълбока тенджера и добавяме прясното мляко. Когато млякото се оцвети и заври, при непрекъснато бъркане прибавяме предварително разбитите яйца с брашното. Бъркаме крема на средна температура докато се сгъсти.
В подходящ поднос подреждаме тортата, като редуваме блат, крем, блат и завършваме с крем.
Поръсваме медената торта със смлени орехи, украсяваме със сладко от малини и я оставяме да престои в хладилника за няколко часа.
Тортата Медовик с карамелен крем е готова.