Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Медена торта»Торта Медовик с карамелен крем

Торта Медовик с карамелен крем

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Торта Медовик с карамелен крем
Снимка: Румяна Сакалийска
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
7
"Мекичка наслада, радост за небцето - торта Медовик"

Необходими продукти

  • ЗА БЛАТОВЕТЕ
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 180 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • масло - 100 г
  • мед - 3 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 450 г
  • ЗА КРЕМА
  • захар - 180 г
  • прясно мляко - 1. 5 л
  • яйца - 2 броя
  • брашно - 2 с.л.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • орехи - 80 г смлени
  • ЗА ДЕКОРАЦИЯ
  • сладко от малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата със захарта и щипка сол. След това на средна температура разтопяваме маслото с меда и добавяме содата.

При непрекъснато бъркане прибавяме медената смес към разбитите яйца.

Накрая малко по малко прибавяме брашното и замесваме тесто.

Готовото тесто разточваме на кръгли блатове с дебелина около 2 см.

Печем блатовете в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10-15 минути.

За крема карамелизираме захарта в дълбока тенджера и добавяме прясното мляко. Когато млякото се оцвети и заври, при непрекъснато бъркане прибавяме предварително разбитите яйца с брашното. Бъркаме крема на средна температура докато се сгъсти.

В подходящ поднос подреждаме тортата, като редуваме блат, крем, блат и завършваме с крем.

Поръсваме медената торта със смлени орехи, украсяваме със сладко от малини и я оставяме да престои в хладилника за няколко часа.

Тортата Медовик с карамелен крем е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: