Начин на приготвяне
Започнете, първо, с направата на блата, защото трябва да е охладен напълно.
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията.
В друг съд на водна баня разтопете шоколада и маслото. Оставете за кратко да се охлади, след което ги добавете на тънка струя към яйцата бъркайки непрекъснато.
Пресейте брашното от лимец и брашното от рожков, което може да замените с какао. Прибавете ги към сместа и разбъркайте, до хомогенност.
Покрийте тава със свалящо дъно 20 см с хартия за печене.
Изсипете сместа за брауни и наредете малините, като леко ги притиснете навътре. Сложете да се пече в загрята фурна на 180 °C за 20-25 минути, до суха клечка.
След това извадете от формата и охладете върху решетка.
За крема смесете маскарпонето и заквасената сметана. Прибавете към тях карамелизираното мляко (Дулсе де лече) и разбъркайте с лъжица. Не е необходимо да ползвате миксер, става бързо и лесно.
Накиснете 5 г желатин в 3 с.л. студена вода за 5 минути. След това го сложете в съд на водна баня, докато се втечни. Прибавете желатина към крема, бъркайки.
Поставете охладения блат на дъното на формата, в която сте пекли. Залейте с крема и заравнете. Сложете карамелената торта в хладилник за няколко часа, най-добре за 1 нощ.
След това приготвите глазурата, като за целта загреете течната сладкарска сметана до степен на завиране. Начупете вътре шоколада и бъркайте до пълното му разтапяне.
Охладете и залейте брауни тортата с глазурата. Поставете в хладилник за половин час, след което декорирайте със свежи малини и какаови бисквитки по желание.
Да ви е сладко с тези брауни торта с малини и нежен карамелен крем.