Начин на приготвяне
В дълбок съд разбиваме жълтъците и захарта на гъст крем.
В друг съд смесваме прясното мляко и течната сметана. Добавяме ги към яйчената смес.
Поставяме сместа в съд, който не залепва и я сваряваме .
Махаме я от котлона тогава, когато започне да залепва по лъжицата и да оставя плътни следи при разбъркване.
В стъклен съд прехвърляме крема и добавяме в него натрошения шоколад при непрекъснато бъркане, за да се разтопи.
Оставяме сладкия крем да изстине.
През това време разбиваме течната сметана и я добавяме в шоколадовия крем при непрекъснато бъркане.
Разсипваме нежния карамелен мус в чашки и оставяме да изстине, след което консумираме.
Този сироп може да използваме и при сглобяването на торти между блатовете .