Ezine.bg»Рецепти»Напитки»Сироп»Нежен карамелен мус

Нежен карамелен мус

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Нежен карамелен мус3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Използвайте този карамелен мус за торти или просто си го хапвайте така като десертен крем"

Необходими продукти

  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 60 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • сметана - 400 мл течна
  • шоколад - 350 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме жълтъците и захарта на гъст крем.

В друг съд смесваме прясното мляко и течната сметана. Добавяме ги към яйчената смес.

Поставяме сместа в съд, който не залепва и я сваряваме .

Махаме я от котлона тогава, когато започне да залепва по лъжицата и да оставя плътни следи при разбъркване.

В стъклен съд прехвърляме крема и добавяме в него натрошения шоколад при непрекъснато бъркане, за да се разтопи.

Оставяме сладкия крем да изстине.

През това време разбиваме течната сметана и я добавяме в шоколадовия крем при непрекъснато бъркане.

Разсипваме нежния карамелен мус в чашки и оставяме да изстине, след което консумираме.

Този сироп може да използваме и при сглобяването на торти между блатовете .

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: