Начин на приготвяне
Сложете 1/2 от захарта за крема в тенджера на котлона да се карамелизира. Щом се получи светъл и гладък карамел, започнете да наливате 700 мл от топлото прясно мляко и бъркайте, докато карамелът напълно се разтвори в млякото. Объркайте с останалата захар.
Отделно разбийте добре яйцата заедно с брашното, ванилията и останалото прясно мляко. При непрекъснато бъркане излейте тази смес към карамеленото мляко на котлона и бъркайте крема до сгъстяване.
След това го оставете да се охлади напълно. Разбийте сметаната на гъст крем и добавяйки лъжица по лъжица от крема продължавайте да биете и съединете двете смеси.
Сипете малко от крема на дъното на прaвоъгълна тава. Потапяйте бисквитите в прясното мляко с ванилията и подреждайте ред, отгоре крем и така до изчерпване на продуктите.
Най-отгоре намажете с крем, загладете и направете украса по желание. Сложете бисквитената торта със сметаново-карамелен крем за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.
Коментари
щя е пробвам тортата :)