Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Крем за торта»Шоколадов крем за бисквитена торта

Шоколадов крем за бисквитена торта

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Шоколадов крем за бисквитена торта
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"И така си го хапваме този шоколадов крем, но иначе е подходящ за бисквитена торта"

Необходими продукти

  • нишесте - 3 с.л. шоколад
  • прясно мля­ко - 600 мл
  • захар - 3 с.л.
  • пудра захар - 3 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • шоколад - 100 г
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтваряме нишестето с прясното мляко като поставяме на котлона да заври. Бъркаме непрекъснато, като добавяме 3 с.л. захар кристална.

В друг съд разбиваме маслото с пудрата захар, като прибавяме ванилията и какаото.

Шоколада разтопяваме на водна баня и прибавяме към какаовата смес при непрекъснато бъркане.

Изчакваме да се охлади готовият млечен крем и след това го смесваме с шоколадовия при непрекъснато бъркане.

Използваме за сглобяване на бисквитена торта.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: