Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем за торта»Ванилов крем за бисквитена торта

Ванилов крем за бисквитена торта

Ванилов крем за бисквитена торта
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 3 капки течна
  • пудинг - 1 пакетче ванилия
  • масло - 120 г
  • бял шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците.

Белтъците разбиваме на сняг.

Жълтъците разбиваме със захарта.

От млякото отделяме 5 с.л. и в това количество разтваряме пудинга.

Останалото мляко кипваме на котлона и към него на струйка добавяме разбитите жълтъци.

Намаляваме котлона и варим 3-4 минути.

След това отместваме от котлона, добавяме разтворения пудинг и ванилията на капки, разбъркваме и връщаме сладкарския крем на котлона.

Бъркаме до сгъстяване на крема за торта.

Отместваме от котлона и добавяме разбитите белтъци, след като малко се охлади кремът.

Оставяме ваниловия крем за бисквитена торта малко да се охлади и добавяме белия шоколад и маслото.

Използваме крема за вкусна домашна бисквитена торта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: