Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Карамелен крем за еклери

Карамелен крем за еклери

Карамелен крем за еклери
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Страшно вкусен карамелен крем за еклери - страхотни стават"

Необходими продукти

  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 3 с.л.
  • краве масло - 50 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разтопява на средна температура на котлона, докато стане светъл карамел.

Изсипва се прясното мляко, като от него се оставят 4 с.л. и се вари и бърка, докато се разтопи карамелът.

Жълтъците, нишестето и 4 с.л. прясно мляко се разбиват и се добавят към карамелената смес с непрекъснато бъркане.

Вари се до сгъстяване на млечния крем. Отстранява се от огъня и се добавя краве масло. Белтъците се разбиват със солта на сняг и се добавят към вече сгъстения крем.

Разбърква се енергично до получаване на гладък карамелен крем за еклери.

Кремчето е много вкусно. Става да се поднесе като крем в чашки, а не само за пълнене на домашни еклери.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: