Начин на приготвяне
Еклерите се приготвят с така нареченото парено тесто, което при изпичане не надува и остава куха вътрешност, която се пълни с крема.
В тенджера сложете водата и олиото и сложете съда на котлона за заври. Щом това се случи, изсипете брашното и започнете да бъркате с шпатула или дървена бъркалка.
Намалете силата на котлона и бъркайте, докато не се получи тесто, което се събира на топка. Изключваме котлона и добавяме предварително разбитите яйца. Разбъркваме отново.
С помощта на шприц оформяме малки еклерчета. Печем с предварително загрята фурна на 200°C до готовност (около половин час). През това време приготвяме крема, описан по-долу стъпка по стъпка.
Щом еклерите са готови и леко изстинали, ги пълним с баварския крем.
Крема
С миксер разбийте жълтъците заедно със захарта и ванилията, докато не се получи пухкава смес. Добавете една супена лъжица брашно и налейте на тънка струя прясното мляко.
Сложете крема на водна баня, като се бъркате почти постоянно. Щом кремът се сгъсти, е готово и го отделете настрани да изстине.
През това време разбийте сладкарската сметана. Прибавете я внимателно към вече изстиналия баварски крем.
Поднесете тези еклери с баварски крем за всеки повод.