Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Еклери»Еклери с баварски крем

Еклери с баварски крем

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Еклери с баварски крем5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
30
"Еклерите с баварски крем са подходящи както за специален повод, така и ако просто искате да си подсладите деня с нещо много любимо и вкусно"

Необходими продукти

  • за еклерите
  • брашно - 220 г
  • вода - 200 мл
  • олио - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • за крема
  • яйца - 2 жълтъка
  • захар - 50 г
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 250 мл
  • ванилия - 1 пакетче
  • течна сметана - 400 г сладкарска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Еклерите се приготвят с така нареченото парено тесто, което при изпичане не надува и остава куха вътрешност, която се пълни с крема.

В тенджера сложете водата и олиото и сложете съда на котлона за заври. Щом това се случи, изсипете брашното и започнете да бъркате с шпатула или дървена бъркалка.

Намалете силата на котлона и бъркайте, докато не се получи тесто, което се събира на топка. Изключваме котлона и добавяме предварително разбитите яйца. Разбъркваме отново.

С помощта на шприц оформяме малки еклерчета. Печем с предварително загрята фурна на 200°C до готовност (около половин час). През това време приготвяме крема, описан по-долу стъпка по стъпка.

Щом еклерите са готови и леко изстинали, ги пълним с баварския крем.

Крема

С миксер разбийте жълтъците заедно със захарта и ванилията, докато не се получи пухкава смес. Добавете една супена лъжица брашно и налейте на тънка струя прясното мляко.

Сложете крема на водна баня, като се бъркате почти постоянно. Щом кремът се сгъсти, е готово и го отделете настрани да изстине.

През това време разбийте сладкарската сметана. Прибавете я внимателно към вече изстиналия баварски крем.

Поднесете тези еклери с баварски крем за всеки повод.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: