Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги почистете. Нарежете ги на тънки резени, прехвърлете в купа и залейте със сока от половин лимон, за да не покафеняват. Порсъете с канелата и 1-2 лъжици кафява захар, разбъркайте.
Разбийте с миксер яйцата и 50-те грама кафява захар. Когато се получи пяна, налейте прясното мляко и разтопеното (охладено) масло. На няколко пъти добавете брашното, като не спирате да бъркате.
Сипете получената смес при ябълките и объркайте.
Подгответе си форма за печене с откопчаващ се ринг и диаметър около 20 см. Застелете я с хартия за печене и сипете ябълковата смес.
Разпределете равномерно навсякъде. Загрейте фурната на 180 градуса.
Печете ябълковия сладкиш до готовност - около 30-35 минути.
Охладете готовия сладкиш върху решетка и поръсете с пудра захар.
Ябълковият сладкиш с много малко брашно е страхотен!
Коментари