Начин на приготвяне
Кипваме млякото на котлона, след това добавяме брашното при непрекъснато бъркане.
Щом се сгъсти, отнемаме от котлона и охлаждаме леко.
Добавяме яйцата едно по-едно и бъркаме, докато се получи гладка смес.
В голяма тава поставяме хартия за печене и с помощта на лъжица слагаме от сместа.
Печем еклерчетата в предварително загрята фурна на 180°C за около 30-40 минути.
Разбиваме сметаната с пудрата захар и добавяме изварата.
Разбъркваме до получаването на гладка смес.
С помощта на шприц пълним еклерите. На водна баня разтапяме шоколада и го разливаме върху еклерите с крем.
Поръсваме с орехите.
Оставяме да стегне шоколадът и може да поднесете големите еклери с крем.