Начин на приготвяне
Загрейте фурната до 180°C. Нарежете маслото на кубчета.
В тенджера кипнете водата, маслото, солта и захарта.
Далеч от огъня, добавете брашното наведнъж и разбъркайте енергично с шпатула.
Изсушете тестото, като върнете тенджерката на умерен огън за около 3 минути, докато на дъното на тавата се образува тънък филм.
Тестото трябва да се отдели напълно от тавата.
Поставете в купа, след това разбъркайте няколко минути, за да се охлади.
Добавете яйцата едно по едно, като добавяте всяко следващо след пълното му поемане в сместа.
Поставете сладкарското тесто в сладкарска торба, снабдена с гладка дюза.
Върху тава за печене, покрита с хартия за печене, подредете вашите еклери.
Гответе 30-40 мин.
Оставете еклерчетата да се охладят напълно, преди да продължите.
Загрейте млякото. Разбийте захарта с жълтъците. Добавете царевичното нишесте.
Постепенно добавяйте горещото млякото, без да спирате да разбивате.
Върнете на котлона, да се сгъсти.
Поставете го в купа, покрийте с домакинско фолио и оставете да се охлади напълно.
Поставете в хладилника.
След пълното охлаждане на крема добавете маскарпонето и разбийте.
Нарежете еклерите наполовина или изрежете толкова, колкото ви е необходимо да шпрцовате крема.
Сложете крема за еклери в пош, снабден с накрайник.
Напълнете всяка кухина и затворете.
Поръсете с пудра захар непосредствено преди сервиране. Поръсете със разтопен шоколад, ако ви харесва този вариант. Можете, ако харесвате карамел, да сложите по малко във всяко еклерче или да полеете върху еклерите - също е разкошно допълнение на вкусовете.
Насладете се на вашите еклери с крем маскарпоне.