Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Десертен крем с маскарпоне и жълтъци

Десертен крем с маскарпоне и жълтъци

Десертен крем с маскарпоне и жълтъци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • прясно мляко - 700 мл
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • ванилия - 4 - 5 капки есенция
  • кафява захар - до 5 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В касерола сложете 600 мл от прясното мляко заедно със захарта.

В купа сложете останалите 100 мл от млякото, жълтъците и царевичното нишесте.

Разбийте с тел до еднородна смес без бучки. Махнете от котлона млякото и го добавете на тънка струйка при жълтъците и непрекъснато бъркане.

Върнете на котлона и варете 10 минути. Махнете и изключете котлона.

Сложете ванилията и разбъркайте.

Разпредете крема с маскарпоне в подходящи купички.

Оставете в хладилника за няколко часа да стегне.

Извадете, поръсете всяка купичка десертен крем с маскарпоне и жълтъци с по 1 с.л кафява захар и разтопете с готварска горелка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: