Начин на приготвяне
Разбиваме жълтъците с нишестето и подсладителя.
Във вода си разтваряме желатина.
На котлона си поставяме касеролата с млякото и оставяме така до кипването му.
Започваме да сипваме лъжица по лъжица при сместа от жълтъка и нишестето, като бъркаме непрекъснато.
За да стане достатъчно течна сместа, сипваме около 1/4 от млякото.
След това сместа връщаме при останалите 3/4 мляко и слагаме повторно на котлона.
Непрекъснато бъркаме за около 5-6 минути, докато стане по-плътна самата смес.
Добавяме разтвореният желатин, разбъркваме добре и сваляме от котлона.
Оставяме за кратко да изстине, а през това време си подготвяме купичките, като предварително сме си почистели ягодите и нарязали на тънки филийки.
Подреждаме ги по стените на съда и тогава разпределяме яйчния крем.
Отгоре поръсваме със смлените орехи и прибираме в хладилника за 1-2 часа, за да стегне десертният крем с желатин.