Начин на приготвяне
1. Разбийте яйцата със захарта, докато се втечнят, и към тях налейте млякото и сметаната.
2. Настържете или смелете в блендер шоколада и коричките от портокал.
3. Стопете на слаб огън или водна баня ароматизирания шоколад и поддържайте температура 90 градуса.
4. Налейте яйчено-млечната смес и бъркайте 8-10 минути при същата температура. Важно е да не се надвишава, за да не се промени вкусът на нежния шоколадов крем и яйцата да се пресекат. Малко преди да свалите от огъня, добавете ванилията.
5. Налейте в 6 малки чашки десертния крем, като фактът, че е по-течен, не трябва да ви притеснява. Това е така, защото в продуктите не присъства брашно или нишесте и не стяга на момента, а впоследствие след охлаждане. В същото време остава много нежен, лек и ефирен крем с бял шоколад.
6. След като изстине, приберете в хладилник за минимум 3-4 часа или най- добре до следващия ден.
Поднесете този нежен десертен крем с бял шоколад украсен с бисквитки, плодове, шоколадови стърготини или бита сметана.
Да ви е сладко!