Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов Крем»Десертен крем с бял шоколад

Десертен крем с бял шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Десертен крем с бял шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
11/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"Поднесете този нежен десертен крем украсен с бисквитки, плодове, шоколадови стърготини или бита сметана"

Необходими Продукти

  • бял шоколад - 100 г
  • захар - 70 г
  • кора от портокал - 2 лентички, само оранжевата част
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 400 мл
  • сметана - 200 мл сладкарска, течна
  • ванилия - 2 прахчета, 4 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата със захарта, докато се втечнят, и към тях налейте млякото и сметаната.

2. Настържете или смелете в блендер шоколада и коричките от портокал.

3. Стопете на слаб огън или водна баня ароматизирания шоколад и поддържайте температура 90 градуса.

4. Налейте яйчено-млечната смес и бъркайте 8-10 минути при същата температура. Важно е да не се надвишава, за да не се промени вкусът на нежния шоколадов крем и яйцата да се пресекат. Малко преди да свалите от огъня, добавете ванилията.

5. Налейте в 6 малки чашки десертния крем, като фактът, че е по-течен, не трябва да ви притеснява. Това е така, защото в продуктите не присъства брашно или нишесте и не стяга на момента, а впоследствие след охлаждане. В същото време остава много нежен, лек и ефирен крем с бял шоколад.

6. След като изстине, приберете в хладилник за минимум 3-4 часа или най- добре до следващия ден.

Поднесете този нежен десертен крем с бял шоколад украсен с бисквитки, плодове, шоколадови стърготини или бита сметана.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: