Начин на приготвяне
Сложете сметаната в съд на котлона да кипне и я снемете от огъня. Разбъркайте я с натрошения бял шоколад, докато се получи гладък крем. Ако обичате да ви е по-сладко, добавете и малко захар.
Разбийте жълтъците с 1 с.л. пудра захар на пухкав крем. На тънка струйка доливайте сметаната към жълтъците при непрекъснато бъркане.
Така приготвения крем разсипете в огнеопорни купички. Сложете го да се изпече на водна баня в загряна на 130 градуса фурна за 1 час. Готовия крем Брюле с бял шоколад оставете да се охлади добре и го приберете в хладилника, за да стегне.
Преди поднасяне поръсете с малко кафява захар и карамелизирайте с домакинска горелка. Ако не разполагате с такава, сложете купичките под силно загрян грил, докато постигнете карамеления ефект.