Крем Брюле

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Крем Брюле1 / 3
28/10/2007
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"За произхода на Крем Брюле и до днес спорят Франция и Англия, но ние искаме да си губим времето само с похапването му"

Необходими Продукти

  • сметана - 2 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - кафява
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме жълтъците и белтъците на яйцата.

Сметаната се слага в тенджера и се оставя да заври за около 30 секунди, излива се веднага при жълтъците и се разбъркват добре с миксер.

Сместа се връща в тенджерата и се оставя да заври. Разбърква се на огъня, докато се сгъсти и започне да полепва по лъжицата. След това се изсипва в плитък съд за готвене и се оставя в хладилник за една нощ.

Два часа преди сервиране студеният крем се поръсва равномерно със захарта, която е карамелизирана. Карамелизирането се избършва под грил предварително загрят на максимална температура.

Захарта се карамелизира като гладка кора върху крема. Може да се наложи да се завърти съдът с крема под грила, за да се получи равномерен цвят.

Важно е тази процедура да се направи бързо, за да може да се карамелизира захарта отгоре, а крем брюлето да остане студен и твърд отвътре.

Рейтинг

4
59
47
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Не съм убедена, че от посочените продукти може да се получи крем брюле. Още повече този крем най-често се поднася със заливка от горски плодове.
06.01.2016 12:41
Дамяна
Дамяна
хахаха...ужасно написана рецепта, какво се случва с белтъците???
31.12.2015 00:50
5
1
МИЛЕНА
МИЛЕНА
Аз нищо не разбрах от тази рецепта като имате предвид че не съм начинаещ сладкар, да не говорим изобщо че върху крема на снимката изобщо няма карамел
08.02.2014 22:50
10
pooh
pooh
Първо: Това не е Крем Брюле;
Второ: Защо не пише каква е сметаната и дали е подсладена, като това е от ограмно значение.
Трето: За маска за коса се използват жълтъци, а не белтъци.Белтъците се използват за целувки.
Четвърто: Ако така варите жълтъци и сметана. сипвате вряла сметана, после варите сметанено жълтъчната смес, ще получите сметанена смес с бъркани яйца. Това си става на тънка струя с темпериране и после варене на тих огън.
Пето: Не е готварски курс и това ли позволява не малка част от рецептите да са написани тъпо, награмотно, неорганизирано. Ако четящите рецепти знаеха как се приготвя съответния сладкиш, нямаше да им е необходима рецепта. Или рецепта се нарича само частта с изброяването на дозировката на съставките.
31.07.2013 11:57
11
3
Николай Стоянов
Николай Стоянов
Първо - белтъците могат да се ползват за маска за коса, да си направите целувки, някакво кремче, но тук - не се ползват!
Второ - Явно тук н крема захар не се слага. Да не говорим, че най-вероятно става дума за сладкарска сметана, която си има сладост. Захарта се карамелизира върху крема най-добре и лесно с кухненска газова горелка.

И макар да не е стандартния крем, но не е толкова неясно.

Може би малко повече ви мързи да мислите и ви е по-лесно да се заядете. Това не е готварски курс!!!
07.07.2013 15:31
5
4
Яна
Яна
А в крема няма ли захар?
07.07.2013 13:09
1
1
Станка
Станка
Не стана ясно на никого жено.....ако правиш всичко така повърхностно както обясняваш горко на хората около теб :-(
19.12.2012 14:04
8
Ирина
Ирина
Няма ли в крема захар???
11.01.2012 17:08
2
ПЕПИ
ПЕПИ
Не разбрах какво се случва с белтъците след като ги отделим ?
07.11.2011 14:56
3