Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Десертен крем с желатин

Десертен крем с желатин

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Десертен крем с желатин3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Кремчета за усмивки - имат и желатин, и други изненади, които правят вкуса им неустоим за всяко небце"

Необходими продукти

  • жълтъци - 4 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • мляко - 2 ч.ч. прясно
  • ягоди - 4 бр.
  • желатин - 1 пакетче 5 г
  • вода - 1/4 ч.ч.
  • орехи - смлени шепа пожелание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците с нишестето и подсладителя.

Във вода си разтваряме желатина.

На котлона си поставяме касеролата с млякото и оставяме така до кипването му.

Започваме да сипваме лъжица по лъжица при сместа от жълтъка и нишестето, като бъркаме непрекъснато.

За да стане достатъчно течна сместа, сипваме около 1/4 от млякото.

След това сместа връщаме при останалите 3/4 мляко и слагаме повторно на котлона.

Непрекъснато бъркаме за около 5-6 минути, докато стане по-плътна самата смес.

Добавяме разтвореният желатин, разбъркваме добре и сваляме от котлона.

Оставяме за кратко да изстине, а през това време си подготвяме купичките, като предварително сме си почистели ягодите и нарязали на тънки филийки.

Подреждаме ги по стените на съда и тогава разпределяме яйчния крем.

Отгоре поръсваме със смлените орехи и прибираме в хладилника за 1-2 часа, за да стегне десертният крем с желатин.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: