Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Плодов крем»Черешов крем с жълтъци

Черешов крем с жълтъци

Черешов крем с жълтъци
Снимка: Анелия Терзиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Любим черешов крем, на който ще се насладим в компанията на любими хора"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • череши - 300 грама (без костилките)
  • брашно - 50 грама
  • жълтъци - 4 броя
  • захар - 200 грама
  • ванилия - есенция
  • коняк - 50 мл
  • канела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете черешите заедно с 50 грама захар в тенджерка. Загрейте на огъня и когато се карамелизират, добавете коняка и малко канела.

Щом се изпари алкохолът, свалете от огъня.

Разбийте жълтъците заедно с останалите 150 грама захар (отделете от тях 2 лъжици). Добавете ванилията, брашното, 100 мл от млякото и есенцията портокал.

Сипете останалото мляко в малка тенджера и го загрейте. На тънка струя сипете яйчената смес и не спирайте да бъркате.

Свалете от огъня, прецедете и върнете отново на котлона. Бъркайте постоянно до появата на малки балончета.

Махнете сгъстения ванилов крем от огъня.

В купички сложете от черешвата смес и залейте с крема.

Охладете напълно и поръсете със захар. Карамелизирайте я с помощта на горелка.

Поднесете плодовия крем веднага.

Черешовият крем с жълтъци е чуден.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: