Начин на приготвяне
Сипете черешите заедно с 50 грама захар в тенджерка. Загрейте на огъня и когато се карамелизират, добавете коняка и малко канела.
Щом се изпари алкохолът, свалете от огъня.
Разбийте жълтъците заедно с останалите 150 грама захар (отделете от тях 2 лъжици). Добавете ванилията, брашното, 100 мл от млякото и есенцията портокал.
Сипете останалото мляко в малка тенджера и го загрейте. На тънка струя сипете яйчената смес и не спирайте да бъркате.
Свалете от огъня, прецедете и върнете отново на котлона. Бъркайте постоянно до появата на малки балончета.
Махнете сгъстения ванилов крем от огъня.
В купички сложете от черешвата смес и залейте с крема.
Охладете напълно и поръсете със захар. Карамелизирайте я с помощта на горелка.
Поднесете плодовия крем веднага.
Черешовият крем с жълтъци е чуден.