Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват на пяна заедно с кристалната захар. Прясното мляко се сварява, като се прибавя щипка сол. Нишестето се размива в 2 с.л. студена вода и на тънка струйка се прибавя към млякото, като се бърка непрекъснато, за да не се получат бучки. Добавя се и ванилията.
Леко охладената смес се прибавя към яйцата също на тънка струя, слага се да се вари при непрекъснато бъркане докато се сгъсти. След смъкване от огъня сместа се бърка в продължение на 1-2 минути.
Бананите се пасират, като се прибавят 1/2 пакетче канела и 2 с.л. прясно мляко. Пудрата захар се смесва със сметаната и към нея се добавя пасираната бананова смес. Последната смес се добавя към леко охладения крем и се разбърква. Кремът се разсипва в купички, поръсва се с канела и се поднася студен.
Коментари