Начин на приготвяне
Първо отделете белтъците от жълтъците.
Разбийте белтъците заедно със солта и захарта (прибавяйте я постепенно) до получаване на гъст бял крем. Един по един добавете жълтъците, като разбивате след всеки жълтък.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го сипете към яйчената смес. Бъркайте внимателно с шпатула в посока отдолу нагоре и отвън навътре, за да не спаднат белтъците.
Сложете хартия за печене в тавата и разстелете сместа. Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете блата до готовност - около 30-35 минути.
Извадете и внимателно отлепете хартията. Охладете блата върху решетка, след което отново го върнете в тавата за печене. Надупчете го на няколко места с шишче или вилица.
Затоплете леко прясното краве мляко и разтопете в него пудрата захар. Прибавете и другите млека - козе и кондензирано, разбъркайте и залейте равномерно блата.
Смесете маслото и захарта и ги разтопете на слаб огън до получаване на хубав карамел. Свалете от колона и прибавете сметаната, бъркайки непрекъснато. Ако видите, че сместа се втвърдява, върнете я за малко на огъня.
Залейте сладкиша с карамелената глазура и го оставете да се охлади на стайна температура. След това приберете в хладилник и след няколко часа извадете и сервирайте карамелената торта.
Моето Албанско Трилече е много вкусно, опитайте!