Начин на приготвяне
Измийте, разрежете наполовина патладжаните и направете няколко разреза във вътрешността. Посолете и оставете за половин час да си пуснат горчилката. После ги измийте.
Наредете ги в намазнена тава с разреза надолу. Може да сложите хартия за печене, ако желаете. Обелете и разполовете морковите. Наредете ги до патладжана.
Намазнете и печете за 35 мин. на 200 градуса до омекване. Оставете да изстинат. С лъжица свалете месестата част от патладжана и я сложете в купа.
Нарежете моркова и обелете домата и нарежете. Добавете в купата. Пресовайте чесъна и накълцайте на ситно магданоза. Добавете при съставките на кьопоолуто заедно със сол, оцет и олио.
Може да доовкусите вкусната разядка с подправки по желание.
Моето кьопоолу с морков може да бъде поднесено веднага или по-късно с домашна питка.