Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Моето кьопоолу с морков

Моето кьопоолу с морков

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Моето кьопоолу с морков
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
53 мин.
Порции
5
"Това кьопоолу може да бъде поднесено веднага или по-късно с домашна питка"

Необходими продукти

  • домати - 1 бр. узрял
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • патладжани - 2 бр. средни
  • моркови - 3 бр.
  • магданоз - 5 стръка листа
  • чесън - 3 скилидки
  • оцет - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, разрежете наполовина патладжаните и направете няколко разреза във вътрешността. Посолете и оставете за половин час да си пуснат горчилката. После ги измийте.

Наредете ги в намазнена тава с разреза надолу. Може да сложите хартия за печене, ако желаете. Обелете и разполовете морковите. Наредете ги до патладжана.

Намазнете и печете за 35 мин. на 200 градуса до омекване. Оставете да изстинат. С лъжица свалете месестата част от патладжана и я сложете в купа.

Нарежете моркова и обелете домата и нарежете. Добавете в купата. Пресовайте чесъна и накълцайте на ситно магданоза. Добавете при съставките на кьопоолуто заедно със сол, оцет и олио.

Може да доовкусите вкусната разядка с подправки по желание.

Моето кьопоолу с морков може да бъде поднесено веднага или по-късно с домашна питка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: