Начин на приготвяне
Патладжанът се реже на филийки, посолява се и се оставя така за 30 минути. След това измиваме патладжан и го оставяме да се отцеди. В тиган сгорещяваме олио и изпържваме патладжана.
През това време пасираме доматите или го минаваме през машинка да се получи доматено пюре за соса.
Слагаме 1 с.л. червен пипер в тигана, където пържихме патладжана, ако олиото е много махнете част от него.
Сипете доматеното пюре в тигана и разбъркайте. След това добавете изпържения патладжан и оставете да къкри на слаб огън, докато се сгъсти сосът.
След като е готов соса овкусете със сол, захар и пасиран чесън. Оставете да изстине манджата и след това я сипете в сухи буркани. Затворете с капачки и сложете да сварите бурканите за 15 минути, след като заврят.
Когато решите зимата да отворите буркан с тази манджа просто я стоплете и по желание добавете сирене и допълнително чесън. Да ви е сладко!
Пържените патладжан с доматен сос в буркани са готови.