Начин на приготвяне
Чушките се измиват и подсушават. След това се изпържват в дълбок тиган.
Доматите се измиват, белят се и се минават през ренде или машинка за мелене на домати, а може и през пасатор, идеята е да се получи доматен сос.
В тигана при изпържените чушки слагаме 1 с.л. червен пипер и добавяме доматения сос, разбъркваме и оставяме да къкри, докато се сгъсти сосът.
Когато това се случи добавяме пасирания чесън, захар и сол на вкус. Накрая, след като изключите котлона, добавете пресен босилек по желание.
Оставете манджата да изстине и след това сипете в буркани. Затворете с капачка и сварете бурканите за 15 минути, след като заврят.
Така приготвеното ястие е готово да го отворите зимата, да го затоплите и ако добавите сирене се получава чудесно ястие с аромат на лято. Да ви е сладко!
Чушките с доматен сос в буркани са готови.