Начин на приготвяне
Това е едно от любимите, бабини гозби от детството.
Първо измиваме и подсушаваме пипера. Изпичаме го и го поставяме в съд да се задуши. Обелваме пипера и оцеждаме в гевгир.
Загряваме си олио в тиган, в чиния сипваме брашно за овалване на пиперките.
Щом олиото е нагрято, овалваме пиперките и пържим до получаване на златиста коричка.
Подреждаме готовите пържени пиперки в по-дълбока чиния.
След като сме готови, в същата мазнина запържваме за около 3-4 минути нарязаните лук и чесън. Добавяме настърганите домати, захарта и сол на вкус.
Готвим соса до сгъстяване.След това поливаме пиперките и поднасяме ястието от чушки в доматен сос топло.
Печени пържени чушки с доматен сос сервираме с пресен селски хляб без мая.