Пържени чушки със сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пържени чушки със сос1 / 4
15/11/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Истинско българско ястие, с което сме отрасли! Спомените ни накараха да се усмихнем! Направете го и Вие !"

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг.
  • олио - 100 мл
  • чесън - 10 скилидки
  • доматен сок - 200 мл.
  • оцет - 10 мл.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, предварително измити и подсушени, се изпържват цели в мазнината до зачервяване, след което се нареждат в чиния.

В същата мазнина се пържат около 1 минута скилидките на чесъна. Прибавя се доматения сок заедно с оцета и се вари 1 минута. С получения сос, посолен на вкус, се заливат чушките

Отгоре се поръсва ситно нарязания магданоз.

Пържените чушки се поднасят студени.

Рейтинг

4.5
58
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Аз го правя с печени чушки . Не ползвам доматен сок, а обелени и нарязани на кубчета домати, с чесън, дафинов лист, 1/2 ч.л.захар ,сол,малко листа от целина, люта чушка /по желание/ пресен магданоз, на края.
27.05.2016 17:06
18
6
Цецка Дулкова
Цецка Дулкова
доматеният сос става чудесен като му се прибави малко оцет и малко захар за да се убие киселината, подходящ е и за пържени тиквички и патладжан, да ви е сладко!
26.08.2013 22:21
20
6
1
Покажи всички подкоментари
bk2
bk2
любимата ми манджа :), но я правя без оцета и да поври доматения сос около 10-15 минути и накрая слагам скълцания с магданоз и сол чесън. Тъй като съм любител на лютивото, я правя и във вариант само с люти чушлета, който яде лютиво да опита, страхотно е, а ако похапвате и сиренце успоредно с това... мммм нямам думи :)
21.08.2013 09:10
32
3
anka
anka
И поръсено с босилек...
14.08.2013 23:08
15
5
павлина
павлина
ЛЮБИМОТО МИ ЯСТИЕ.МОЖЕ ОТГОРЕ ДА СЕ СЛОЖАТ МАСЛИНИ.
16.06.2012 17:47
4
4
Мирела
Мирела
Аз слагам един вестник отгоре,да не пръскат,защото иначе печката ми става мазало.И когато да ги обръщам ,спирам за малко газта,са поутихне пърженето.Страхотни са. Лятна манджичка, и мъжо я обожава, дори само така опържени в олио без сос,само посолени.То в тия жеги аман от месища....
15.06.2012 13:49
6
1
Покажи всички подкоментари
Ива
Ива
С тази рецепта съм отраснала, баба ми я правеше много често и е страхотна. Става и с печени чушки.
25.09.2011 23:51
5
cuculina
cuculina
Ще го пробвам, но без оцет.
25.09.2011 13:32
4
Lina Mari
Lina Mari
Години липсвам от България,
липсва ми бълг.кухня,
но това ще го опитам, изглежда вкусно.
26.07.2011 06:13
3