Начин на приготвяне
Чушките се изпичат и почистват от семки, люспи и дръжки. Посоляват се, овалват се в брашно и изпържват в сгорещено олио. Патладжаните се нарязват на колелца и се слагат в подсолена вода за да се махне горчивината им. Поръсват се със сол и също се изпържват.
Лукът и чесънът се обелват и нарязват на дребно, след което се задушават в малко мазнина. Щом омекнат, се прибавя разреденото с малко вода доматено пюре и смлените домати.
Сосът се овкусява със сол и се оставя на котлона да се сгъсти. Пържените чушки и патладжани се пускат в него и постното ястие се оставя да поври още около 5 минути.
Когато е готово ястието от чушки в доматен сос, се поръсва с нарязан на дребно магданоз.
Остава ни само да се насладим на пържени чушки и патладжан с доматен сос.