Начин на приготвяне
Отделете жълтъците от белтъците.
Разбийте белтъците на сняг, а след това и жълтъците заедно със захарта и ванилията. След това добавете жълтъците към белтъците и разбийте отново.
Накрая прибавете пресятото брашното смесено с бакпулвера и доразбийте. Изсипете сместа върху хартия за печене и печете в загрята фурна за около 10-15 минути.
След това извадете блата и го оставете да се охлади хубаво. В касерола изсипете течната сметана и я затоплете, след което я изсипете на дъното на тавичка, в която ще сиропираме нашия блат.
Сложете блата върху течната сметана.
След това затоплете прясното мляко заедно с кондензираното мляко и сиропирайте отгоре блата хубаво внимателно.
Пъхнете тавата със сиропирания сладкиш в хладилника за 2 часа. Накрая полейте отгоре с карамелен топинг сервирайте студено нашето Трилече.
Турското трилече е готово.