Начин на приготвяне
Първо разтворете маята и лъжица захар в топлата вода. Разбъркайте и покрийте с кърпа, оставете да се активира на топло за 10-15 минути.
Пресейте брашното и направете кладенче в средата му. Сипете вътре олиото, прясното мляко и активираната мая. Добавете солта и захарта, разбъркайте с лъжица.
Ако е необходимо, добавете още брашно. Постепенно замесете еластично тесто. Оставете го да втаса на топло за около час или докато удвои обема си.
През това време запържете за кратко лука в загрятото олио. Прибавете каймата и гответе до полуготовност. Овкусете я с подправки по избор.
Разделете втасалото тесто на еднакви по големина топчета, разточете ги и оформете пидета. Наредете ги в тава с хартия за печене и ги гарнирайте с каймата. Сложете резени чушка и намажете с разбития жълтък.
Изпечете пидетата в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Ако желаете, малко преди да ги извадите, чукнете отгоре по 1 яйце и поръсете с настърган кашкавал.
Турското пиде с яйца и кайма е готово.
Източник: Десислава Рангелова от Кулинарна мрежа