Начин на приготвяне
От посочените продукти замесете меко тесто, което не бива да лепне по ръцете. Покрийте го и го оставете да втаса на топло за около час.
Междувременно пригответе плънката. Натрошете сиренето и го смесете с наситнения магданоз и яйцата.
Разделете втасалото тесто на топки, които са с приблизителен размер на средно голям картоф.
Внимателно разточете всяка топка на елипса и в средата сложете от плънката. Притиснете краищата на елипсите, за да се оформят нещо като лодки.
Сложете хартия за печене в тава и наредете пидетата, като оставите разстояние между тях. Намажете ги с разбития жълтък и оставете да втасат.
Загрейте фурната на 180-200 градуса и изпечете пидетата до получаване на приятен златист цвят.
Турското пиде с плънка е готово.