Начин на приготвяне
Разтворете маята и захарта в хладка вода в дълбока купа и разбъркайте. Изчакайте, докато маята набъбне. Започнете омесването постепенно, като добавяте и другите съставки за тестото.
Оставете тестото да престои половин час.
Омесете каймата с подправките, добавете и лука, настърган на ренде. След това разделете тестото си на желаните размери и го разточете надлъжно.
Разстелете каймата в средната част, като загладите и притиснете. Намажете крайчетата с разбит жълтък. Изпечете пидетата, като ги наредите в тава, застлана с домакинска хартия, в предварително загрята фурна.
Печете пидетата с кайма до златистокафяво на 250 градуса. Преди готовнос, поръсете турските пидета с настърган кашкавал и допечете до разтопяването му. Преди поднасяне поръсете със свеж копър.
Насладете се на турско пиде с кайма!