Начин на приготвяне
Започнете със сиропа, в тенджера прибавете захарта и налейте водата.
Поставете тенджерата на котлона и варите 20 минути след завирането му. Капнете няколко капки лимонов сок и оставете настрани да се охлажда.
В купа разбийте яйцата със захарта и ванилията на пухкав крем. Добавете разтопеното и охладено масло и киселото мляко, разбъркайте за кратко.
Отделно пресейте брашното, прибавете гриса към него заедно с бакпулвера и разбъркайте до еднородна смес.
Сипете сместа в тава намазана с масло и леко разтръскайте. Поставете тавата в предварително нагрята на 170 градуса фурна и печете до златисто-кафяв цвят отгоре.
Залейте реването с половината сироп и го нарежете на парчета, залейте с останалия сироп.
Оставете реването да попие добре сиропа за около 3-4 часа.