Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Млечно реване без грис

Млечно реване без грис

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Млечно реване без грис
Снимка: Аника Войт
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20
"Следобедът наближава, а все още нямате десерт - ето го млечното реване с грис, което ще реши проблема"

Необходими продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За сиропа
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 180 г
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме с миксер яйцата заедно със захарта, докато се образува пухкав крем.

Брашното пресейте с бакпулвера и щипка сол.

Започнете да го прибавяте към яйчената смес на части, лъжица по лъжица. Разбъркайте, но вече само на ръка, без миксер.

В тавичка, постлана с хартия за печене, изсипете сместа за реването. Печете сместа в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.

Щом е готов сладкиш, го извадете от фурната и оставете да се охлади.

В друг съд загрейте прясното мляко, добавете в него захарта и ванилията.

Щом захарта се стопи, свалете от котлона и оставете настрани.

Нарежете на ромбоиди сладкиша и го залейте със сиропа. Изчакайте да поеме добре и сервирайте.

Млечното реване с грис е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: