Млечно суфле

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Млечно суфле1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • масло - 200 г
  • брашно - 250 г
  • захар - 150 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 8 бр.
  • ванилия - 2 пак.
  • сол
  • за заливката
  • прясно мляко - 500 мл
  • брашно - 30 г
  • яйца - 2 жълтъка
  • захар - 100 г
  • ром - 20 г
  • какао - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в суха тенджера на слаб огън, като не го оставяте да го кипне. Добавете брашното и запържете за няколко минути докато не придобие златист цвят.

При непрекъснато бъркане добавете прясното мляко и оставете сместа да поври на котлона за няколко минути.

Свалете от котлона. Като не преставате да разбивате добавяте 100 г захар, ванилията, предварително разбитите жълтъци и накрая белтъците, които са разбити на твърд сняг с остатъка от захарта.

Готовата смес се изсипва в предварително намаслени съдове и се пече в предварително загрята силна фурна на водна баня.

Пригответе заливката по следния начин :

Първо разбийте жълтъците хубаво с миксер. Добавете постепенно захарта, брашното и 1 ч.ч. прясно мляко. Кипнете останалото мляко. На тънка струйка добавете млечно-яйчената смес. Последно сипете какаото и рома и разбъркайте.

Поднесете заедно с изпеченото суфле.

Рейтинг

4.5
55
45
30
20
10
Дай твоята оценка: