Млечно-плодово желе

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Млечно-плодово желе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-5
"Не сме предполагали, че един желиран десерт ще ни хареса толкова много"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 4 кофички
  • пудра захар - 2 ч.ч.
  • лимони - 2 бр.
  • желатин - 6 ч.л.
  • праскови - 300 г
  • кайсии - 300 г
  • прясно мляко - 200 мл
  • сметана - 1 пак. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изстискваме лимоните и ги изсипваме заедно с киселото мляко и пудрата захар. Разбиваме до получаването на еднородна маса.

Накисваме желатина за да набъбне, след което го разтопяваме на водна баня и го добавяме към млечната смес.

Обелваме кожата на прасковите и заедно с кайсиите ги нарязваме на малки парченца. Добавяме ги към останалите продукти и разбъркваме.

Разпределяме сместа в купички и оставяме на студено в хладилника за да се желират.

Сухата сметана се разбива с прясното мляко и се използва за гарниране на готовите млечно-плодови желета.

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: