Начин на приготвяне
Разбиваме с миксер яйцата заедно със захарта, докато се образува пухкав крем.
Брашното пресейте с бакпулвера и щипка сол.
Започнете да го прибавяте към яйчената смес на части, лъжица по лъжица. Разбъркайте, но вече само на ръка, без миксер.
В тавичка, постлана с хартия за печене, изсипете сместа за реването. Печете сместа в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Щом е готов сладкиш, го извадете от фурната и оставете да се охлади.
В друг съд загрейте прясното мляко, добавете в него захарта и ванилията.
Щом захарта се стопи, свалете от котлона и оставете настрани.
Нарежете на ромбоиди сладкиша и го залейте със сиропа. Изчакайте да поеме добре и сервирайте.
Млечното реване с грис е готово.