Начин на приготвяне
В киселото мляко се разбива бакпулверът и го сипваме в средата на брашното. Добавят се останалите продукти и замесваме средно меко тесто, да не лепне.
Разделя се на 4 части. Всяка се точи на елипса, дълга 30 см, широка около 13-14 см. Приготвя се плънката, като се смесват кайма, яйце, лук, топено сирене, настърган кашкавал и подправките. Разбърква се добре с вилица.
Върху всяко пиде се разпределя част от плънката. Двата края се подвиват нагоре, а краищата се усукват един върху друг.
Нареждат се в тава, намазваме с разбит жълтък по края ръбчето, а отгоре поръсвам щипка риган.
Печем пидето в загрята фурна 190°C около 25 минути до златисто.
Вкусно и лесно предложение от турската кухня!