Вкусна шоколадова торта

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
10-12 парчета
"Тази торта е от специалните ни рецепти за щастие"

Необходими продукти

  • яйца - 5 броя
  • масло - 250 г
  • захар - 300 г
  • брашно - 100 г
  • брашно - 100 г самонадигащо се
  • шоколад - 300 г натурален
  • сметана - 200 г заквасена, за глазурата
  • шоколад - 200 г натурален или млечен шоколад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на предварително на 160 градуса. Смесете двата вида брашно. В дълбока купа разбийте маслото и захарта до пухкавост и прибавете яйцата едно по едно. Разбивайте и добавете 2 с.л. брашно. Сипете предварително разтопения и леко охладен натурален шоколад при непрекъснато разбиване, след което и останалото брашно.

Изсипете сместа в намазнена тава с диаметър 20 см. Сложете да се пече за 1 ч. и 30 минути. Блатът е готов, когато се надигне и хване коричка. Оставете го да се охлади и го извадете от тавата. Разделете на 2 отделни блата.

Разтопете леко шоколада заедно със заквасената сметана за крема. Охладете го, след което намажете 1 част върху единия блат, сложете втория и покрийте цялата торта, като я загладите с останалия шоколад. Оставете тортата да се охлади и поднесете.

Рейтинг

4.5
525
410
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Тортата наистина става много вкусна, особено с този шоколадов крем! Разкошен е!
17.04.2016 18:01
Eмилия
Eмилия
Къде да намерим самонадигащо брашно ?
26.07.2013 17:05
33
4
Dimitar
Dimitar
Благодаря ти Илияна :)
19.05.2013 18:16
5
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Не, заквасената сметана е в кофички като киселото мляко. Има хубава сметана на Данон. Тази във флакона е заместител на битата сметана- течна сладкарска, разбита с миксер на гъст сняг.
16.05.2013 12:55
4
Dimitar
Dimitar
А какво значи заквасена сметана и каква трябва да е сметаната от тия които са във флакон ли ?
16.05.2013 10:41
1
1
криса
криса
самонадигащо се означава че в него има бакпулвер
18.10.2012 12:18
5
2
Tanya
Tanya
какво е това самонадигащо се брашно?за пръв път чувам за такова
28.01.2012 19:31
8
1
1
Покажи всички подкоментари