Ezine.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Ябълкова баница с орехи

Ябълкова баница с орехи

Ябълкова баница с орехи
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Забравяме за диетата в момента, в който видим този ябълков десерт"

Необходими продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • кори за баница - 3 бр.
  • орехи - 8 бр.
  • канела - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • грис - 1 ч.л. оризов
  • краве масло - 50 г
  • ром - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на парчета.

Разтопете маслото в подходяща касерола и запържете в него ябълките за около 5 минути.

Изсипете кафявата захар и я изчакайте да се карамелизира.

Налейте рома и след няколко минути ги махнете от котлона.

Добавете начуканите орехи, канелата и гриса.

Разбъркайте плънката.

Вземете една от корите за баницата и я намажете с малко масло.

Отгоре сложете втора кора и отново я намажете с масло.

Сложете третата и отгоре разпределете в дългата част плънката.

Прегънете краищата откъм вътрешната страна и ги завийте на руло.

Намажете ябълковия щрудел с масло и го печете на 200 °C до готовност.

По желание след това го поръсете с пудра захар.

Ябълковата баница с орехи е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: