Ezine.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Шрудел с домашни кори

Шрудел с домашни кори

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Шрудел с домашни кори1 / 2
11/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"А щруделът ако не е и приговен с домашни кори, хич не ни го хвалете"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г
  • масло - 1 ч.ч. разтопено
  • олио - 1 с.л.
  • за плънката
  • ябълки - 1 кг
  • орехи - 1 к.ч. смлени
  • ванилия - 1 бр.
  • пудра захар - 2 с.л.
  • сухар - 1 к.ч. счукан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги настържете. Прибавете сухара, орехите, ванилията, захарта и разбъркайте. Заместе твърдо тесто от брашното, олиото, малко сол и хладка вода.

Омесете го добре, намажете с олио и го покрийте. Оставете да престои 1 час.

След това го разточете на 6 дебели кори.

Намажете всяка кора с разтопено масло и разстелете по малко от плънката. Навийте кората и подредете в набрашнена и намаслена тава. Направете така с всички кори.

Залейте с останалото олио и печете в умерена фурна. Изстиналият щрудел се поръсва с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: